Adeverinta de atestare a edificarii – primarie sector 3

Adeverinta de atesare a edificarii constructiei conform art.37, alin (6), din Legea 50/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru lucrari executate fara autorizatie de construire, pentru proprietatile situate in sectorul 3, se obtine in cativa pasi:

 1. Primul pas este de a apela la un inginer topograf autorizat pentru a va intocmi noul releveu conform cu actuala compertimentare.
 2. Pasul doi este de ea lua legatura cu un expert autorizat MLPAT pentru a va intocmi expertiza MLPAT. Din expertiza MLPAT va rezulta ca modificarile aduse nu afecteaza structura de rezistenta si fac parte din categoria modificarilor nestructurale.
 3. Pasul trei este de a descarca cererea documentelor necesare obtinerii certificatului de atestare a edificarii sector 3. Descarca de mai jos.
 4. Pasul patru este de a elibera si intocmi documentele mentionate in cerere.
 5. Pasul cinci este de a merge cu dosarul complet la primarie sector 3, serviciul urbanism.

Bazat pe experienta clientilor nostri ce au dorit sa isi emita adeverinta de atestare a edificarii, pentru actualizarea documentatiei cadastrale, pentru lucrarile executate fara autorizatie de construire, termenul de emitere a acesteia a fost de aproximativ 30 de zile.

Ce facem dupa ce obtinem adeverinta de atestare a edificarii

Adeverinta de atestare a edificarii o predam inginerului topograf ce a intocmit noile masuratori, impreuna cu alte acte necesare mentionate de acesta (documentele difera in functie de caz), pentru a le depune la OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara). In termen de 21 de zile lucratoare, in regim normal, veti avea actualizat cadastrul conform cu realitatea.

Unde gasesc un expert MLPAT autorizat

Ne mandrim cu numarul expertizelor MLPAT intocmite, cu istoricul nostru in piata si cu cazurile nenumarate, rezolvate. Asadar, daca ai nevoie de expertiza MLPAT, noi te putem ajuta cu intocmirea acesteia. Avem in cadrul companiei experti autorizati MLPAT. De asemenea, orice persoana colaboreaza cu noi si ne solicita serviciile, o indrumam si ajutam pe mai departe si ii oferim toate explicatiile de care are nevoie pentru obtinerea cu succes a certificatului de atestare a edificarii. Contacteaza-ne!

Unde gasesc cererea cu documentele necesare obtinerii adeverintei de atestare a edificarii constructiei

Ne place sa ajutam persoanele din jurul nostru, fie ca este vizitatorul blog-ului nostru, fie ca ne este client, prin urmare, regasesti mai jos lista cu documentele necesare pentru obtinere adeverinta de atestare a edificarii constructiilor fara autorizatie de construie. Vrei sa printezi cererea? O regasesti la finalul articolului, in format PDF, de unde o poti descarca desktop sau telefon.

Documente necesare eliberare adeverinta de atestare a edificarii / extinderii constructiei conform art.37, alin (6), din Lg. 50/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru lucrari executate fara autorizatie de construire

 1. Cerere
 2. B.I./C.I coproprietari sau C.U.I/ C.I.F. firma
 3. Acte de proprietate, conform cu originalul
 4. Extras de Carte Funciara de informare (actualizat la zi – 30 de zile de la emitere) – in original
 5. Acordul bancii creditoare sau dovada radiere ipoteca – daca este cazul- in original
 6. Expertiza Tehnica cu privire la respectarea cerintelor fundamentale aplicabile privind calitatea constructii
 7. Memoriu tehnic + releveu, intocmit de catre arhitect cu privire la lucrarile executate in raport cu incadrarea acestora in reglementarile documentatiilor de urbanism aprobate
 8. Documentatie cadastrala, intocmita de catre o persoana fizica autorizata de catre OCPI
 9. Nota de constatare emisa de catre Politia Locala – Serviciul Disciplina in Constructii

Model adeverinta de atestare a edificarii obtinut in sectorul, in cazul unui apartament cu modificari interioare nestructurale.

Adeverinta de atestare a edificarii
Read more

Model declaratie obtinere aviz edificare

Model declaratie pe propria raspundere pentru obtinere aviz edificare legea 7/2020 – Declaratie notariala pentru efectuare modificari

Model declaratie obtinere aviz edificare – Ai efectuat o modificare interioara nestructurala in apartament/casa/vila, pana in anul 2017? Potrivit legii 7/2020, printre documentele necesare obtinerii avizului de edificare, trebuie sa se regaseasca declaratia pe propria raspundere cu privire la anul executarii modificarilor.

Model declaratie obtinere aviz edificare

Care sunt documentele necesare pentru obtinerea avizului de edificare?

 1. Expertiza MLPAT
 2. Acte de proprietate
 3. Copie CI
 4. Declaratie pe propria raspundere cu privire la anul executarii modificarilor, efectuata la notariat
 5. Relevee interioare ( initiale si/sau actuale) – IN FUNCTIE DE CAZ
 6. Copie autorizatie construire, copie proces verbal de receptie, copie proiect DTAC initial si/sau actual- IN FUNCTIE DE CAZ

Pentru case/vile, se vor solicita, totodata, planul amplasamentului si dovada achitarii impozitului pe toata suprafata constructiei.

De ce este necesara completarea declaratiei pe propria raspundere?

In acest document, solicitantul declara pe propria raspundere anul de executie al lucrarilor (demolare/ construire/ etajare/ supraetajare), in cazul in care nu exista alte acte care sa dovedeasca anul modificarilor.

Unde se completeaza declaratia pe proprie raspundere?

Legea impune ca declaratia sa fie completata la notariat. Prezenta declaratie se semneaza in general intr-un singur format original care se pastreaza in arhiva biroului notarial, si trei duplicate de pe actul original.

Ce trebuie sa contina declaratia pe propria raspundere?

Se vor completa datele de identitate si autentificare ale ambelor parti (declarant si notariat), precizari privind modificarile interioare executate precum si anul executiei acestora, numar cadastral, data eliberarii, semnaturi.

Model declaratie obtinere aviz edificare

Declaratia se semneaza in deplina cunostiinta si pe proprie raspundere cu sanctiunile aplicabile actiunii de fals in acte publice, potrivit art. 326 cu privire la declarații neadevărate.

Vezi modelul de declaratie pe proprie raspundere pentru obtinerea avizului de edificare. Descarca de mai jos:

Vezi AICI si documente necesare obtinere certificat de atestare a edificarii – legea 7/2020 sau Contacteaza-ne

Read more

Expertiza MLPAT pentru obtinere aviz edificare

Expertiza MLPAT pentru obtinere aviz edificare de la primarie, pentru modificari interioare in apartament

Avizul de edificare sau certificatul de atestare a edificarii reprezinta un document eliberat de catre primarie, in care atesta modificarile efectuate in apartament. Avizul de edificare este necesar catre OCPI pentru actualizarea documentatiei cadastrale. Vezi legea 7/2020 Expertiza MLPAT pentru obtinere aviz edificare.

Expertiza Mlpat pentru obtinere aviz edificare

Expertiza MLPAT este un raport tehnic ce cuprinde informatii legate despre blocul sau vila din care face parte apartamentul. In expertiza MLPAT sunt prezente date despre structura imobilului, modificarile efectuate si poze. Concluzia finala din raportul de expertiza tehnica face referire la afectarea structurii de rezistenta in urma modificarilor. Cu alte cuvinte, din expertiza reiese daca s-a afectat sau nu s-a afectat structura de rezistenta in urma modificarilor.

Pentru primirea avizului de edificare ai nevoie de o expertiza tehnica MLPAT, semnata si avizata de un expert tehnic autorizat. Daca din expertiza reiese ca nu s-a afectat structura de rezistenta in urma modificarilor, vei primi avizul de edificare de la primarie sau politia locala (in cazul sectorului 1).

Obtinere aviz edificare apartament

Ce documente sunt necesare pentru depunerea dosarului pentru obtinere aviz edificare

 • Cerere tip – Cererea pentru avizul de edificare o gasesti pe internet, accesand site-ul primariei la care te vei prezenta sau o gasesti la primarie.
 • Copie acte de proprietate si copie CI
 • Imputernicire – Daca persoana care depune documentatia pentru eliberearea avizului de edificare este alta decat proprietarul apartamentului
 • Extras de Carte Funciara informativ (dupa caz)
 • Certificatul de Urbanism (dupa caz)
 • Autorizatia de construire/demolare (dupa caz)
 • Procesul verbal de receptie (dupa caz)
 • Schita initiala a apartamentului
 • Schita actuala a apartamentului
 • Declaratie pe propria raspundere, norariala, cu mentiunea anului de executie a lucrarilor (demolare/construire), daca nu exista alte acte doveditoare asupra anului in care s-au executat

Unde gasesti un expert tehnic autorizat care te poate ajuta cu expertiza MLPAT pentru obtinere aviz edificare

Ai nevoie de o expertiza MLPAT pentru modificari interioare, in scopul obtinerii certificatului de atestare a edificarii si a actualizarii documentatiei cadastre? Noi te putem ajuta cu expertiza MLPAT de care ai nevoie. Contacteaza-ne si te vom ajuta cu informatii necesare suplimentare, te vom indruma si iti vom pregati raportul de expertiza necesar! De acum iti poti actualiza cadastrul apartamentului!

Expert tehnic autorizat MLPAT
Read more

Vanzare in 4 pasi – apartament cu modificari interioare

Vrei sa iti vinzi apartamentul, dar acesta prezinta modificari interioare fata de schita cadastrala, iar aceste lucruri impiedica finalizarea tranzactiei dorite?

Care sunt cele mai frecvente modificari pe care oamenii le fac in apartamentele lor?

 • Desfiintare debara/camara/spatiu depozitare
 • Desfiintare usa, geam, parapet fereastra intre camera/bucatarie si balcon/logie
 • Demolare usa si perete dintre bucatarie si hol/vestibul
 • Desfiintare wc serviciu sau schimbare functiunii acestuia
 • Obturare usi acces si creere noi goluri de usi acces

Iti prezentam in randurile de mai jos 4 pasi pentru vanzare apartament cu modificari interioare:

Pasul 1 – Identificare modificari interioare

Fie ca modificarile interioare sunt facute inainte sa deveniti propritari, fie ca sunt efectuate chiar de tine, trebuie sa identifici care sunt aceste modificari. Cum identifici? Cu ajutorul schitei cadastrale. Compari schita cadastrala cu situatia actuala a apartamentului. Daca ai nevoie de ajutor, contacteaza-ne!

Pasul 2 – Identificare client potential

Dupa ce promovezi anuntul cu apartamentul tau, afli de la clientul potential in ce mod doreste sa achizitioneze apartamentul. Cele 2 variante de achizitie sunt: cash sau cu credit de la banca.

Sunt unii cumparatori care desi cumpara cu banii cash, tot doresc sa se asigure ca modificarile sunt in regula si ca nu s-a afectat structura de rezistenta in urma lor. De asemenea, unii doresc sa achizitioneze apartamentul cu cadastrul actualizat la zi.

Sunt unii cumparatori cu banii cash ce nu sunt deranjati de modificarile interioare si nu doresc expertiza MLPAT sau actualizare de cadastru.

Pasul 3 – Identificare metoda de achizitie

Cazul 1 – Clientul doreste siguranta structurii de rezistenta

Daca clientul doreste sa se asigure ca modificaile sunt in regula din punct de vedere structural, luati legatura cu un expert MLPAT autorizat si prezentati-le situatia dumneavoastra. Intocmiti o expertiza MLPAT cu ajutorul caruia se vor identifica modificarile si daca nu s-a afectat structura de rezistenta. Prezentati expertiza MLPAT catre client sau notariat.

Cazul 2 – Clientul doreste actualizarea cadastrului

Daca clientul doreste sa achizitioneze proprietatea cu cadastrul actualizat la zi, este la fel ca in primul caz. Dupa ce se intocmeste expertiza MLPAT, se depun o serie de documente la primarie sau politia locala. De ce? Pentru obtinerea certificatului de atestare a edificarii. Cu ajutorul certificatului de atestare a edificarii se actualizeaza documentatia cadastrala noua.

Care sunt documentele ce se depun pentru obtinerea certificatului de atestare a edificarii? Ce inseamna certificatul de atestare a edificarii? Intra aici.

Ce se intampla in cazul celor care achizitioneaza apartamentul cu bani de la banca? Simplu. Puneti toate actele la dispozitia bancii, vine evaluatorul, sesizeaza modificarile, intocmeste raport de evaloare. La raportul de evaluare se anexeaza expertiza MLPAT intocmita de expert autorizat MLPAT, din care trebuie sa rezulte ca nu s-a afectat structura de rezistenta in urma modificarilor.

Pasul 4 – Apeleaza la un expert MLPAT autorizat

Ai de vanzare apartament cu modificari interioare? Fie ca alegi sa apelezi la un expert MLPAT inainte sa ai un client pentru vanzare. Fie ca vrei sa actualizezi documentatia cadastrala. Fie ca iei legatura cu un expert MLPAT la mentiunile personalului bancii, contacteaza-ne!

Te ajutam, indrumam si te sfatuit cu cea mai buna varianta pe care o poti alege, ca tu sa finalizezi cu succes, rapid si garantat vanzarea apartamentului tau. In functie de unde prezinti expertiza MLPAT si mentionezi care este scopul acesteia, noi te indrumam.

0731.949.060

office@expertiza-mlpat.ro

Read more

Expertiza MLPAT – Expert Autorizat

Expertiză MLPAT – Expert Autorizat

Dacă ai nevoie de o expertiza MLPAT, atunci ai ajuns la echipa ce te poate ajuta cu întocmirea acesteia. Întocmim expertize MLPAT necesare accesării creditelor bancare, autorizațiilor, actualizării cadastrului sau primăriei.

Când se solicită expertiza MLPAT

Expertiza MLPAT solicitată de către banca

 • expertiză mlpat pentru modificări interioare
 • expertiză mlpat pentru modificări exterioare
 • expertiză mlpat pentru schimbare de destinație a încăperilor sau a întregii proprietăți
 • expertiză mlpat pentru stabilirea materialelor din care a fost executată construcția
 • expertiză mlpat pentru diferențe de suprafețe între acte și realitate

Expertiza MLPAT solicitată de către primărie

 • expertiză mlpat pentru autorizația de construție
 • expertiză mlpat pentru autorizația de desființare
 • expertiză mlpat pentru schimbarea destinației construcției
 • expertiză mlpat pentru amplasare semnalistică publicitară
 • expertiză mlpat pentru obținerea avizului de edificare conform legii 7/2020

Expertiza MLPAT solicitată de către OCPI

 • expertiză mlpat pentru diferențe de suprafețe (acte-realitate)
 • expertiză mlpat pentru diferențe de compartimentări (acte-realitate)

În cât timp îți putem efectua expertiza MLPAT

Termenul de execuție a expertizei MLPAT este de 2-3 zile lucrătoare. Pentru expertizele MLPAT necesare la bancă, acestea se pot întocmi și într-o zi.

Ce documente sunt necesare pentru efectuarea expertizei MLPAT

Documentele necesare în vederea întocmirii expertizei tehnice MLPAT pentru banca:

 • copie schiță cadastrală inițială
 • copie schiță cadastrală actuală
 • date de identificare imobil
 • date de identificare proprietar
 • raportul de evaluare de la bancă
 • poze cu modificările

Documentele necesare în vederea întocmirii expertizei tehnice MLPAT pentru primarie, în vederea autorizației:

 • copie schiță cadastrală
 • date de identificare imobil
 • date de identificare proprietar
 • certificat de urbanism
 • poze cu propunerile lucrărilor solicitate în autorizație

Documentele necesare în vederea întocmirii expertizei tehnice MLPAT pentru OCPI:

 • copie schiță cadastrală inițială
 • copie schiță cadastrală actuală
 • date de identificare imobil
 • date de identificare proprietar
 • copie respingere de la Oficiul de Cadastru

Întocmim orice fel expertiză MLPAT necesară pentru tine. Îți punem la dispoziție experți tehnici autorizați.

Contacteaza-ne! 0731949060 / 0723095532

Exemple de solicitări expertize tehnice MLPAT

1.Exemplu pentru solicitare expertiza tehnică în vederea obținerii creditului bancar, pentru situația constatată în momentul inspecției evaluatorului

2.Exemplu pentru solicitare expertiza tehnică în vederea obținerii autorizației pentru amplasare semnalistică publicitară (casetă luminoasă)

3.Exemplu pentru solicitare expertiza tehnică în vederea obținerii autorizației de construcție, închidere a balcoanelor cu soluție ușoară termorezistentă

4.Exemplu pentru solicitare expertiza tehnică în vederea obținerii autorizației de construcție și desființare

Read more
Deschide chat
Aveti nevoie de ajutor?
Buna!
Cu ce va putem ajuta?
Powered by