Expertiza MLPAT Bucuresti

Actualizare cadastru apartament sau casa

Actualizare cadastru apartament sau casa, cu ajutorul expertizei MLPAT

Actualizare cadastru apartament, casa, spatiu comercial, hala, constructii agrozootehnice, cu ajutorul expertizei mlpat necesare in procesul de actualizare cadastru. Poti actualiza cadastrul printr-un certificat edificare constructie, conform Art.37, alin.6, Legea 50/1991.

actualizare cadastru apartament sau casa cuexpertiza mlpat Bucuresti

Cum poti actualiza cadastrul cu expertiza tehnica mlpat

Ai construit fara autorizatie un imobil sau ai executat lucrari de constructii fara Autorizatie? Cu expertiza tehnica mlpat poti actualiza releveul apartamentului cu modificarile aduse, poti inscrie in Cartea Funciara constructiile edificate sau poti radia constructiile demolate. 

Actualizare cadastru apartament pentru modificari interioare sau exterioare

Ai facut modificari interioare fara Autorizatie? Cu expertiza tehnica mlpat poti obtine certificatul de edificare ce te ajuta sa actualizezi cadastrul conform modificarilor aduse.

Actualizarea cadastrului pentru modificari intre executia lucrarilor si planurile vizate

Daca ai obtinut Autorizatia pentru lucrarile de constructii, dar proiectul propus nu a fost respectat, poti intocmi sau actualiza cadastrul cu ajutorul expertizei tehnice.

Actualizarea cadastrului sau inscrierea unei case edificate fara autorizatie

Ai construit, ai extins sau etajat o casa, fara Autorizatie? Expertiza tehnica mlpat ajuta sa actualizezi cadastrul sau sa inscrieti constructia in Cartea Funciara, prin certificatul de edificare.

Legislatia in vigoare pentru autorizarea lucrarilor de constructii

Conform legii 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructie si legii 10/1995 privind calitatea in constructii, se poate actualiza cadastrul, chiar daca lucrarile s-au efectuat fara Autorizatie. Cum? Prin obtinerea unui certificat de edificare.

Certificat edificare constructie

Documentatia ce sta la baza pentru a obtine acest certificat de edificare constructie, este expertiza tehnica mlpat. Pe langa expertiza, in functie de tipul constructiei, functiune si zona, se poate solicita si memoriu tehnic de arhitectura, planuri relevee intocmite de arhitect sau referate de verificare pentru toate cerintele fundamentale aplicabile in constructii.

constructii santier bloc expertiza mlpat
Despre redare videouri constructii santier bloc expertiza mlpat

Lucrari de constructii pentru care trebuie sa actualizezi cadastrul imobilului

Lucrari pentru s-a intocmit expertiza tehnica mlpat

Tipuri de lucrari de constructii pentru care s-a intocmit expertiza tehnica mlpat necesare la actualizarea cadastrului pentru apartamente, au fost modificarile interioare sau construirea unui balcon. Pentru actualizarea cadastrului unei case temele au fost urmatoarele: construire balcon, extindere casa, mansardare sau etajare case, construire garaj, foisor, bucatarie de vara sau vila.  Echipa noastra a intocmit expertize si pentru construire hala, spatiu comercial sau spatiu de birouri.

Actualizare cadastru apartament

Demolarea peretilor interiori, fara autorizatie de construire sau aviz pentru efectuarea lucrarilor. Materialele peretilor demolati pot fi din caramida de compartimentare, zidarie BCA, beton simplu de compartimentare sau rigips. Pentru montarea sau demolarea peretilor din gips carton, lemn sau sticla, este posibil sa nu se solicite autorizatie, ci un aviz.

Actualizare cadastru casa

Construirea unui imobil, fara autorizatie si receptie, de tip casa, vila, garaj, foisor. Acestea pot avea detinatie de locuinta, anexa la locuinta sau destinatie comerciala. Structura de rezistenta a constructiilor expertizate tehnic de echipa noastra au fost din: caramida portanta, cadre din beton armat si zidarie caramida/BCA, structura de lemn sau de metal.

Montarea tamplariilor in golul de acces

Pentru montarea tamplariilor cu structura de lemn, metal sau pvc, este necesara o expertiza tehnica pentru incadrarea lucrarilor in art.11, legea 50. In baza acesteia se obtine un aviz de la autoritatea competenta, aviz ce se depune la Oficiul de Cadastru pentru a-ti actualiza cadastrul. Lucrarile incadrate in acest articol nu au nevoie de autorizatie.

Mansardarea sau extinderea unei constructii

Mansardarea sau extinderea unei constructii existente, lucrari pentru care ai obtinut autorizatie sau nu, sau pentru care nu s-a incheiat procesul verbal de receptie la finalizarea acestora. Lucrarile cel mai des intalnite au fost: mansardarea podului existent, extinderea constructiei cu o terasa acoperita si inchisa, cu o bucatarie de vara sau cu alte camere.

actualizare cadastru apartament sau casa cuexpertiza mlpat Bucuresti

De ce sa actualizezi cadastrul apartamentului sau casei

Documentatia cadastrala a unui imobil, actualizata la zi, conforma cu realitatea din teren, iti simplifica procesul de vanzare sau incheierea contractelor de mostenire/succesiune. In cazul in care un imobil prezinta diferenta intre cadastru si realitate poti intampla probleme in inscrierea dreptului de proprietate la Cartea Funciara.

Expertiza tehnica pentru actualizare cadastru apartament sau casa

Reglementarea privind autorizatia de construire pentru intrarea in legalitate conform Art.59, Alin.3, a fost inlocuita cu prevederile Art.37, Alin.6 din legea 50/1991, ceea ce inseamna ca inscrierea unei proprietati in Cartea Funciara, edificata fara autorizatie, se face pe baza emiterii unei adeverinte sau a unui certificat de edificare constructie. Acesta se obtine in baza expertizei tehnice. La finalul obtinerii certificatului de edificare constructiei, poti finaliza procesul de actualizare cadastru apartament, casa, spatiu birou, spatiu comercial, hala industrala. Valabil pentru lucrarile care au indeplinit termenul de prescriptie de 3 ani de la executie.

De ce este expertiza mlpat necesara pentru obtinere certificat edificare constructie

Pentru a obtine un certificat de edificare constructie pe baza art.37, alin.6 din legea 50/1991, expertiza mlpat este necesara pentru a se stabili daca imobilul construit respecta normele in vigoare si cerinta fundamentala de rezistenta, cerinta esentiala de calitate a constructiilor. Expertul tehnic mlpat stabileste daca in urma unor modificari asupra unei constructii, afecteaza structura de rezistenta si pune in pericol integritatea acesteia.

Termen mic de executie

acte necesare actualizare cadastru apartament sau casa

Acte necesare actualizare cadastru apartament, casa sau orice tip de cladire

Actele necesare pentru actualizarea cadastrului se stabileste in functie de tipul imobilului. Pentru constructii tip case, vile, hale, se efectueaza si un Plan de amplasament si delimitarea a imobilului. Certificatul de edificare obtinut de la autoritatea competenta trebuie depus in copie legalizata sau original. Expertiza mlpat se depune in copie color.

Cat dureaza actualizarea cadastrului si intocmirea expertizei tehnice

Daca te intrebi cat dureaza actualizarea cadastrului, afla ca durata este de aproximativ 7 zile lucratoare daca se achita taxa de urgenta la OCPI sau aproximativ 21 de zile lucratoare daca dosarul se proceseaza in termen normal. Cat dureaza intocmirea expertizei tehnice? Stim cat de important este pentru tine timpul si procesul de actualizare al cadastrului, asa ca am simplificat procedura de identificare a temei expertizei tehnice. Poti solicita executarea lucrarii si in regim de URGENTA. Termenul de executie standard este de aproximativ 2 zile lucratoare.

Identificam tema & stabilim costul

Verificam tema inainte de executie si ne asiguram ca avem toate datele. Sistemul nostru de lucru ne ajuta sa iti livram rapid expertiza tehnica.

Executam rapid expertiza tehnica

Fiecare lucrare este intocmita, avizata, semnata si stampilata de catre un inginer constructor atestat ca expert tehnic autorizat MLPAT.

Transmitem lucrarea catre tine

Oferim consultanta tuturor clientilor. Daca esti din Bucuresti iti pregatim cererea si opis-ul pentru obtinerea certificatului de edificare.

Expertiza tehnica este gata

Dupa ce lucrarea ta este gata, primesti formatul electronic al acesteia. Intre timp, pregatim expertiza tehnica in 2 exemplare originale pentru a le preda si in format fizic. Cele 2 exemplare se pot prelua de la sediul nostru din Bucuresti sau se pot transmite prin firma de curierat. Oferim livrare gratuita in toate orasele din Romania.

expertiza mlpat andaros - format electronic
Intrebari frecvente

Expertiza mlpat este necesara pentru lucrarile de constructii. Daca ai efectuat lucrari fara autorizatie, ai nevoie de expertiza tehnica sa poti obtine un certificat edificare constructie, sa poti actualiza/intocmi cadastrul. Pentru obtinerea autorizatiei solicitarea expertizei este mentionata in certificatul de urbanism.

Da, livram expertize tehnice in orice judet, oras, comuna, sector. Expertul tehnic intocmeste expertize pentru constructii civile, industriale sau agrozootehnice, cu structura de rezistenta din beton, beton, armat, zidarie, metal sau lemn.

Pentru intocmirea expertizei tehnice mlpat in vederea actualizarii cadastrului, documentele necesare sunt urmatoarele: relevee initiale, relevee actuale, autorizatia de construire, receptia finala a lucrarilor de constructii, plan de amplasament, planuri vizate spre neschimbare, in functie de caz.

Actualizarea cadastrului se face in termen de aproximativ 21 de zile lucratoare. Actualizarea cadastrului se poate efectua si in termen de aproximativ 7 zile lucratoare, prin achitarea unei taxe de urgenta. Un inginer topograf autorizat OCPI iti poate spune exact cat va dura actualizarea cadastrului apartamentului sau casei tale.

error: Alerta: Interzisa copierea continutului. Ne rezervam dreptul de a actiona conform legii.