Expertiza MLPAT Bucuresti

Raport MLPAT pentru banca

Expert tehnic in constructii

Banca ti-a solicitat un raport mlpat? Te putem ajuta cu intocmirea acestuia. Raportul mlpat este o expertiza tehnica ce se intocmeste atunci cand s-au gasit in imobil diferente intre planuri si realitate.

Expertiza tehnica este necesara cand:

raport mlpat banca

Cum te ajuta raportul mlpat la banca?

Expertiza mlpat pentru banca te ajuta la banca daca s-au efectuat lucrari de constructii fara autorizatie si receptie, iar acestea nu sunt incluse in cadastru. Efectuam rapoarte mlpat pentru constructii civile, industriale si agrozootehnice, cu structura din caramida, beton simplu, beton armat, lemn sau metal. Avem experti tehnici in constructii ce sunt atestati MLPAT.

Siguranta tranzactiei

Accesarea creditului imobiliar poate avea loc, proprietarul si cumparatorul pot trece la urmatoarea etapa.

Siguranta lucrarilor

Expertiza mlpat evalueaza calitatea si siguranta modificarilor pentru partea de rezistenta si stabilitate.

Tranzactie rapida

Cu ajutorul raportului de expertiza mlpat poti duce la bun sfarsit tranzactia imobiliara mai rapid.

Stiai ca...?

Pentru a se acorda creditul imobiliar, iar tu sa finalizezi tranzactia cu succes, ai nevoie de expertiza MLPAT pentru banca sa treci la urmatoarea etapa din procesul de creditare. Dupa prezentarea evaluatorului bancii si intocmirea raportului de evaluare, daca se vor identifica diferente fata de planurile imobilului, banca va solicita un raport mlpat. Doar un expert tehnic in constructii poate sa stabileasca daca imobilul a fost afectat in urma modificarilor.

Actualizarea cadastrului apartamentului sau casei si inscrie proprietatea in Cartea Funciara daca ai efectuat modificari fara Autorizatie in proprietate, conform art. 37, alin. (6) din Legea 50/1991?

Art. 37, alin (6), din Legea 50/1991 permite inscrierea proprietatilor in Cartea Funciara si actualizarea cadastrului in urma efectuarii unor modificari (mai vechi de 3 ani) fara Autorizatie, printr-un certificat de edificare constructie care se obtine in baza expertizei tehnice mlpat. 

raport expertiza mlpat banca
Despre redare videouri expertiza mlpat banca

Expertiza mlpat banca

Atunci cand sunt prezente modificari interioare sau exterioare intr-un imobil, iar acestea nu sunt incluse in cadastru si nu s-au efectuat cu autorizatie si receptie, banca va solicita o expertiza mlpat din care sa rezulte daca s-a afectat sau nu s-a afectat structura de rezistenta a imobilului, in urma modificarilor aduse.

Exemple de modificari interioare / exterioare

Lucrari pentru care am intocmit raport mlpat

Va prezentam cateva tipuri de lucrari de constructii efectuate, pentru care echipa noastra a intocmit expertize mlpat necesare la banca, pentru vanzarea proprietatii prin credit imobiliar. Cele mai des intalnite sunt modificarile de compartimentare interioara in apartamente sau case, dar si extinderile cu un balcon la apartamente sau cu o terasa la casa.

Raport mlpat pentru modificari interioare

Acest raport mlpat pentru modificarile interioare de compartimentare este valabil pentru cei ce au efectuat lucrari fara autorizatie sau pentru cei de au cumparat un apartament cu modificari deja executate anterior. Ii sfatuim pe toti ce vor sa vanda, si nu numai, sa verifice daca cadastrul corespunde cu realitatea inainte de vanzare. Exista o posibilitate mai simpla pentru actualizare cadastru apartament sau casa.

Extindere fara Autorizatie si Receptie

Atunci cand s-au efectuat lucrari de extindere a unei constructii, fara autorizatie, banca solicita expertia mlpat din care sa rezulte daca extinderea afecteaza structura initiala a cladirii si natura materialelor folosite. Cazurile cele mia des intalnite au fost extinderea cu un balcon la un apartament. In cazul caselor, situatiile des intalnite sunt cele de extinderi ale constructiilor cu noi incaperi, cu o terasa sau un garaj.

Estimarea clasei de risc a unei constructii

In diverse cazuri clientii ne-au solicitat un raport mlpat pentru banca, de unde sa rezulte estimarea clasei de risc in care se incadreaza imobilul. Orice constructie se incadreaza in una din clasele de risc, prezentate detaliat spre sfarsitul paginii. Cazurile in care s-a solicitat o astfel de expertiza tehnica sunt cele in care imobilele au un an de constructie mai vechi (mai vechi de 1950) sau care sunt incadrate pe lista de urgenta.

Stabilire materiale folosite la construire

Am intâlnit foarte multe cazuri in care s-a solicitat raport mlpat pentru stabilirea materialelor folosite la constructie. Cauzele pentru ca s-a solicitat expertiza mlpat au fost cauzate de vechimea imobilului, de construirea fara autorizatie, proiecte si receptie sau de materialul declarat la taxe si impozite locale. Pentru stabilirea materialelor folosite la construire, sunt necesare prelevarea probelor din structura.

expertiza mlpat banca

Documente necesare intocmire Raport MLPAT

Fiecare client va primi o lista standard cu informatiile si actele necesare. In functie de tema, exista posibilitatea sa avem nevoie si de alte documente sau informatii.

Metoda de colaborare si executie a raportului mlpat

Termenul de executie al raportului de expertiza mlpat necesar la banca este de aproximativ 2 zile lucratoare. Stim cat de important este pentru tine sa rezolvi problema rapid, din acest motiv am implementat un sistem intern ce ne ajuta sa identificam tema mult mai rapid, iar expertul tehnic in constructii sa execute rapid raportul mlpat.

Identificam tema & stabilim costul

Verificam tema inainte de executie si ne asiguram ca avem toate datele complete pentru realizarea lucrarii, apoi stabilim costul raportului mlpat.

Expert tehnic in constructii

Fiecare lucrare este intocmita, avizata, semnata si stampilata de catre un inginer constructor atestat ca expert tehnic autorizat MLPAT.

Garantia Rapotului Mlpat

Daca raportul mlpat nu te-a ajutat sa obtii creditul imobiliar, cu o nota scrisa si semnata de banca, primesti banii inapoi din partea noastra.

Raportul Mlpat este gata

Dupa ce lucrarea ta este gata, primesti formatul electronic al acesteia. Intre timp, pregatim expertiza tehnica in 2 exemplare originale pentru a le preda si in format fizic. Cele 2 exemplare se pot prelua de la sediul nostru din Bucuresti sau se pot transmite prin firma de curierat cu care avem contract. Oferim livrare gratuita in toate orasele din Romania.

expertiza mlpat andaros - format electronic

Clase de risc ale constructiilor

Ce inseamna riscul seismic al unei constructii? Acesta reprezinta masura de degradare si avariere anticipata pentru o constructie, intr-un interval de timp dat, la actiuni seismice cu diferite intensitati.

Cls. IV

Se incadreaza constructiile la care raspunsul seismic asteptat este similar celui obtinut la constructiile proiectate pe baza prescriptiilor in vigoare. In aceasta clasa de risc se incadreaza constructiile mai noi.

Cls. III

Se incadreaza constructiile care sub efectul cutremurului, poate avea degradări structurale ce nu afecteaza semnificativ siguranta structurii, dar care poate avea degradari structurale importante ce pot crea probleme ulterior.

Cls. II

Constructiile care sub efectul cutremurului poate avea de sufeit degradari structurale majore, dar nu neaparat si la stabilitatea acesteia.

Cls. I

Se incadreaza constructiile care au un risc ridicat de prabusire la cutremur. Aceasta este clasa limita in care se poate clasifica o constructie.

Intrebari frecvente

Cei mai multi dintre clientii nostri au apelat la serviciul de intocmire expertiza tehnica la solicitarea organelor publice, primarie, banca sau OCPI. Raportul MLPAT poate fi solicitat atat de organele publice competente, cat si la initiativa oricarui proprietar de locuinta care doreste sa consulte parerea unui expert tehnic in constructii. 

Banca poate solicita fie expertiza tehnica in constructii, fie actualizarea cadastrului care se poate face prin obtinerea certificatului de edificare al constructiei, pentru modificari mai vechi de 3 ani. Banca poate solicita si raportul mlpat, dar si actualizarea documentatiei cadastrale intr-un termen limita impus.