Expertiza MLPAT Bucuresti

Expertiza tehnica constructii

Expertiza tehnica pentru lucrari de constructii

Certificat de edificare a constructiei, autorizatia de constructie sau aviz de constructie? De care din ele ai nevoie? Expertiza tehnica in constructii te poate ajuta sa obtii certificatul de edificare al constructiei conform Art.37, alin.6 din Legea 50/1991, autorizatia de constructie sau avizul de executie conform legii 50/1991, Art.11.

In aceasta pagina iti prezentam ce acte sunt necesare pentru obtinerea autorizatiei de constructie, ce se poate construi fara autorizatie si cum sa obtii certificatul de edificare

expertiza tehnica constructii civile industriale si agrozootehnice

Legislatia in vigoare pentru autorizarea lucrarilor de constructii si intrarea in legalitate

Conform Legii 50/1991, legea ce priveste autorizarea executarii lucrarilor de constructii, executarea lucrarilor se executa doar in baza Autorizatiei. Conform Art.7 din lege, Autorizatia se obtine in baza unei documentatii complete, solicitata in certificatul de urbanism.

Art.37, alin.6 din Legea 50/1991 permite ca pentru lucrarile de constructie executate mai vechi de trei ani, sa se actualizeze documentatia cadastrala, pe baza unei expertize tehnice MLPAT. 

Legea 50/1991, Art.11 face referire la lucrarile ce se pot executa fara autorizatie de constructie. Actualizarea cadastrului se poate face in acest caz pe baza unui aviz obtinut cu ajutorul expertizei mlpat.

expertiza tehnica constructii - expert mlpat constructor Romania
Despre redare videouri expertiza tehnica constructii - expert mlpat constructor Romania

Certificat de edificare al constructiei sau Autorizatia de constructie / demolare

Autorizatia de constructie sau certificat de edificare a constructiei? De care din ele ai nevoie? Pentru lucrarile de constructie fara autorizatie mai vechi de 3 ani poti obtine certificatul de edificare. Daca lucrarile de constructii efectuate nu au trei ani vechime, atunci vei merge pe varianta de obtinere a autorizatiei de constructie. Vezi cerere autorizatie de construire.

Pentru ce se obtine autorizatie de constructie?

Acte necesare pentru autorizatia de constructie

In functie de complexitatea si natura lucrarilor se pot solicita o serie de acte necesare pentru autorizatia de constructie. Documentatia tehnica pentru autorizarea constructiilor este solicitata in orice caz, pentru orice tip de lucrare. Referatul de verificare este întocmit de un verificator atestat și are ca scop verificarea calității proiectelor. Aceasta cuprinde trei proiecte de specialitate: arhitectura, rezistenta si instalatii. Expertiza mlpat si referatele de verificare sunt si ele necesare pentru autorizarea lucrarilor. Tot in functie de tema si de istoricul imobilului se solicita avizele, ca de exemplu: mediu, salubrizare, electricitate, gaze.

acte necesare pentru autorizatia de constructie

D.T.A.C / D.T.O.E / D.T.A.D

Documentatiile DTAC, DTAD sau DTOE sunt intocmite de ingineri, arhitecti si proiectanti. DTAC se solicita la construire, DTAD se solicita la demolare.

Avize institutii si acorduri

Avizele ce se pot solicita sunt: gaz,  electricitate, mediu, salubritate, securitate, canalizare. Se poate solicita si acordul bancii creditoare, daca este cazul.

Expertiza tehnica constructii

Expertiza tehnica este intocmita de un expert atestat. Expertul tehnic mlpat verifica, concluzioneaza si propune metoda de construire sau demolare.

Referate de verificare si taxa A.C.

Documentatia de autorizare a lucrarilor trebuie verificata la cerintele  de calitate in constructii. Taxa de autorizare se calculeaza conform devizului.

Lucrari pentru care s-a intocmita expertiza tehnica constructii

Tipuri de lucrari de constructii pentru care s-a intocmit expertiza tehnica in constructii necesara la obtinerea certificatului de edificare a constructiei, autorizatiei de construire sau avizului/acordului pentru lucrarile ce se pot construi fara autorizatie.

Construire, supraetajare sau mansardare

Expertiza tehnica in constructii pentru obtinerea certificatului de edificare sau autorizatia de construire, tema de mansardare, supraetajare sau construire case. Am intalnit situatii in care s-a dorit executarea unei constructii anexe garaj sau terasa, ori in care lucrarile erau deja executate.

Modificari interioare in apartament sau casa

Expertiza tehnica apartament sau case pentru modificari interioare de compartimentare a fost  intalnite cel mai des in cazul: s-a desfiintat unul din peretii dintre camere, debaralele, baia de serviciu, parapetul unei ferestre sau ca s-au executat pereti noi.

Schimbare destinatie rezidential in comercial

Schimbarea destinatiei unei cladiri din rezidential in comercial sau invers, se face in baza unei autorizatii in cazul in care sunt necesare si lucrari de constructii. In cazul in care nu sunt necesare lucrari suplimentare, atunci schimbarea de destinatie se poate incadra in art.11 din Legea 50/1991.

Autorizare caseta luminoasa

Autorizarea casetelor luminoase se face in baza certificatului de urbanism. Am expertizat tehnic cladiri pentru care s-a dorit amplasarea unor casete luminoase pe fatada, in interior sau pe acoperisul tip terasa. Acestea au avut forme, greutate, materiale si sisteme de prindere diferite.

Montare usi in golul existent

In art.11 din Legea 50/1991 se incadreaza si lucrarile usoare cu caracter demontabil. Am intocmit expertize mlpat pentru incadrarea lucrarilor de constructii in acest articol de lege, pentru amplasarea usilor in golul existent al peretilor. Regula este sa nu se modifice golul existent. Este valabil doar pentru interiorul constructiilor. 

Compartimentare usoara cu gips carton

Compartimentarea usoara din materiale demontabile, in acest caz compartimentarea cu gips carton si profile metalice se face conform art.11 din Legea 50/1991. Clientii ce au compartimentat cu rigips pot obtine un aviz/acord din partea primariei pentru executia lucrarilor si isi pot actualiza cadastrul. Acest aviz/acord se obtine cu expertiza mlpat.

Expertiza tehnica constructii - pentru certificat edificare constructie sau autorizatie

Expertiza mlpat te poate ajuta sa obtii certificatul de edificare a constructiei conform art.37, alin.6 din Legea 50/1991, daca proiectul nu a fost respectat, nu s-a incheiat procesul verbal de receptie sau pentru lucrari executate fara autorizatie de constructie, daca lucrarile au indeplinit termenul de prescriptie. 

Stim cat de important si urgent este pentru tine procesul de autorizare sau intrare in legalitate, de aceea te putem ajuta rapid. Termenul standard de executie al expertizelor tehnice in constructii este de doua zile lucratoare. Poti solicita executarea expertizei MLPAT si la URGENTA.

Pret expertiza tehnica constructii

Pretul expertizei tehnice in constructii se stabileste in functie de tema, tip de imobil, suprafata, materiale de structura si destinatia lucrarii. Avem nevoie doar de cateva detalii si iti putem comunica rapid pretul. Poti ridica raportul de expertiza tehnica MLPAT de la biroul nostru sau poti alege livrarea prin curier.

Termen mic de executie

expertiza tehnica constructii

Documente necesare pentru intocmire expertiza tehnica constructii

In functie de complexitatea lucrarii si de tipul imobilului (apartament, casa), lista de documente poate fi  diferita. Pentru intocmirea expertizei tehnice in constructii solicitata în certificatul de urbanism pentru autorizatia de constructie sau pentru certificat edificare constructie avem nevoie de urmatoarele documente ale proprietatii tale:

Primesti formatul electronic al expertizei tehnice in constructii

Expertiza tehnica in constructii este gata? Ti-o transmitem in format electronic, pe mail sau whatsapp. Poti face plata finala dupa ce lucrarea ta este gata. Oferim livrare gratuita in toate orasele din Romania.

expertiza mlpat andaros - format electronic

Intrebari frecvente

Toate documentele cerute in certificatul de urbansim, respectiv expertiza tehnica in constructii, documentatia tehnica de autorizare, referatele de verificare si avizele specificate se depun la primarie. In termen de aproximativ 30 de zile se elibereaza autorizatia (daca dosarul este complet si corect) conform art.7 din Legea 50/1991.

Da, poti achita expertiza tehnica dupa aceasta este finalizata. In functie de tipul lucrarii iti vom comunica de la inceput daca este nevoie sa achiti un avans sau poti achita toata suma la final. O vei primi pentru verificare in format electronic, neutilizabil, pe mail sau whatsapp. Plata se face in urma unei facturi fiscale.

Autorizatia de constructie sau certificatul de edificare a constructiei se obtine de la autoritatea competenta, primarie sau politia locala disciplina in constructii.

Taxa pentru eliberarea unei autorizatii de construire pentru o cladire rezidentiala sau cladire-anexa este egala cu 0,5% din valoarea autorizata a lucrarilor de constructii.

error: Alerta: Interzisa copierea continutului. Ne rezervam dreptul de a actiona conform legii.