Expertiza MLPAT Bucuresti

Model cerere emitere autorizatie de construire

cerere autorizatie de construire

Cerere autorizatie de construire

Cum arata un model de cerere autorizatie de construire? Autorizatia este necesara cand vrei sa aduci modificari in locuinta. Poti repara tamplaria sau acoperisul fara autorizatie (fara sa schimbi forma acestora). Poti zugravi, poti tencui, poti monta sisteme AC sau sisteme de invalzire fara autorizatie. Exista multe lucrari pe care le poti face fara autorizatie. In schimb, cand vorbim despre demolarea unei debarale, da, este nevoie de autorizare pentru lucrari. 

Cele mai comune modificari in locuinte:

Cand urmezi procesul pentru obtinerea autorizatiei este necesar sa completezi o cerere pentru emiterea autorizatiei de construire. Cererea se va adresa catre conducatorul autoritatii administratiei publice care emite autorizatia. De regula, prima parte a cererii este cea de completare a datelor de identificare ale persoanei care solicita emiterea autorizatiei si datele imobilului. Tot in cerere vor fi mentionate toate lucrarile propuse spre executie.

Mai jos regasesti un model de cerere autorizatie de construire pentru o proprietate din Sectorul 6. Primul pas pentru obtinerea autorizatiei de construire a fost sa emita un Certificat de Urbanism. Pasul doi a fost intocmirea proiectelor necesare, obtinerea avizelor si acordurilor pentru executia lucrarilor de constructii. 

Pentru a vizualiza toate paginile din cerere (5 pagini), foloseste-te de sagetile stanga-dreapta.

Model cerere emitere autorizatie de construire

In acest model cerere emitere autorizatie de construire sunt mentionate lucrarile de constructii propuse spre executie. Tema pentru emiterea autorizatiei de construire a fost urmatoarea: proprietarul care locuieste la parter a vrut sa construiasca si sa inchida un balcon in conformitate cu balcoanele existente la etajele superioare. 

Mai jos in modelul de cerere este mentionata suma de 12.700 de lei ce reprezinta totalul cheltuielilor C+M (constructii + montaj) estimate in Devizul General de costuri. Ce este Devizul General de consturi? Este un document in care sunt estimate si calculate (estimativ) toate cheltuielile implicate in procesul de executie ale lucrarilor, intocmit de arhitect.

Urmatoarele informatii cuprinse in model cerere autorizatie construire pentru emitere autorizatie de construire sunt legate de documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei

In cadrul modelului de cerere se afla si anexa cererii autorizatiei de contruire, structurata pe mai multe capitole. In anexa au fost mentionate tipurile de lucrari, categoria de constructii si datele caracteristice privind amplasamentul si constructia.

Acte solicitate alaturi de cererea autorizatiei de construire

Asa cum am specificat, aceasta cerere pentru emiterea autorizatiei de construire este predata alaturi de mai multe documente. In cazul proprietarului care a dorit sa construiasca un balcon inchis la apartament, actele anexate alaturi de cerere au fost:

Citeste despre Certificatul de Urbanism

Avize solicitate alaturi de cerere autorizatie de construire

Alaturi de cerere autorizatie de construire si de documentele mentionate mai sus, proprietarul a trebuit sa puna la dispozitie copia urmatoarelor avize:

Te-a ajutat articolul nostru?

Articolul nostru despre cerere autorizatie de construire este la sfarsit, insa in sectiunea blog gasesti o multime de articole despre diverse situatii si documente. Multumim pentru timpul acordat si iti dorim mult succes in finalizarea lucrarilor, chiar daca te afli in etapa exemplificata mai sus sau daca inca nu ai inceput lucrarile. Este foarte important sa te informezi inainte sa incepi orice proces. Pe noi ne poti contacta oricand pentru serviciile de expertiza tehnica mlpat, solicitata in obtinerea autorizatiei. 

error: Alerta: Interzisa copierea continutului. Ne rezervam dreptul de a actiona conform legii.