Noi te putem ajuta cu expertiza MLPAT necesară la actualizarea cadastrului și la intabularea proprietății

 

Expertiză MLPAT cadastru – pentru modificări

Atunci când sunt prezente modificări interioare sau exterioare în proprietăți, iar pentru acestea nu s-a obținut autorizație, trebuie să se întocmească o expertiză mlpat din care să reiasă că nu s-a afectat structura de rezistență, în urma modificărilor.

 

Expertiza MLPAT cadastru – pentru refacere schiță cadastrală

Există posibilitatea ca unele proprietăți să aibă schița cadastrală proiectată greșit, să existe diferențe majore de suprafețe, diferențe de compartimentare interioare, diferențe de amplasare uși și geamuri sau să fie omisă trecerea anumitor camere sau spații ce intră în dreptul de proprietate real al proprietarului. Pentru acest lucru este necesară o expertiză tehnică cu privire la structura de rezistență a imobilului.

 

Expertiza MLPAT cadastru- pentru actualizare schiță cadastrală

Conform noii legi, legea 7/2020, ce revine in completarea legii 50/1991 – privind autorizarea lucrărilor de construcție, și legea 10/1995 – privind calitatea în construcții, se poate actualiza cadastrul, chiar și în urma unor modificări interioare/exterioare ale unui imob, cu ajutorul unei expertize MLPAT. Cu ajutorul expertizei tehnice se primește avizul/atestatul de la primărie. Cerința fundamentață ce trebuie îndeplinită, și apare în concluzia expertizei MLPAT este ’’rezistență mecanică și stabilitate’’.

 

Expertiza MLPAT cadastru și intabulare proprietate

Reglementarea privind autorizația de construire pentru intrarea în legalitate conform Art59, Alin.3, a fost înlocuită cu prevederile Art.37, Alin.6 din legea 50/1991, ceea ce înseamnă că înscrierea unei proprietăți în Cartea Funciară, a construcțiilor edificate fără autorizație, se face pe baza emiterii unei adeverințe sau a unui certificat de atestare a edificării construcției, numai pentru construcțiile pentru care s-a îndeplinit termenul de prescripție.

 

Ce documente sunt necesare pentru întocmirea expertizei MLPAT necesară la actualizarea cadastrului și intabularea proprietății

-Schița cadastrală veche
-Schița cadastrală nouă
-Extras de carte funciară
-Poze interioare/exterioare
-Date de indetifincare beneficiar
-Date de identificare imobil

 

Cât durează întocmirea expertizei MLPAT pentru actualizarea cadastrului

1-2 zile lucrătoare. Știm cât de important este pentru tine acest proces de autorizare și știm și cât de important este timpul, de aceea te putem ajuta rapid și sigur.Poți solicita executarea expertizei MLPAT și la URGENȚĂ.

 

Noi te putem ajuta cu întocmirea expertizei MLPAT

Contactează-ne! 0731.949.060 / 0723.095.532

https://expertiza-mlpat.ro/contact/

Deschide chat
Aveti nevoie de ajutor?
Buna!
Cu ce va putem ajuta?
Powered by