Expertiză MLPAT bancă – pentru modificări interioare/exterioare imobile

Atunci când sunt prezente modificări interioare sau exterioare în proprietăți, iar acestea nu sunt incluse în cadastru și cartea funciară, banca dorește o expertiză mlpat din care să reiasă dacă s-a afectat sau nu s-a afectat structura de rezistență a imobilului, în urma modificărilor.

 

Expertiză MLPAT bancă – pentru extindere proprietate

Atunci când s-au efectuat modificări și extinderi în construcții, banca cere expertiză MLPAT din care să rezulte dacă extinderea afecteaza structura inițială și natura materialelor folosite la extindere. Am întâlnit astfel de cazuri la apartamentele care s-au extins pe suprafața holului de la intrarea in apartament sau pe terasa proiectată chiar la baza etajului apartamentului, dar la care nu avea ieșire sau acces creat din proiecția blocului. Am întâlnit și case/vile care s-au extins pe teren sau au mansardat/etajat construcția existentă.

 

Expertiză MLPAT bancă – pentru diferențe de suprafețe între realitate și schițe

Atunci când sunt prezente aceste cazuri în care se găsesc suprafețe diferite în realitate față de schița cadastrală, banca cere o expertiză MLPAT din care să se arate de unde provine acea diferență de suprafață și dacă este afectată calitatea și structura imobilului respctiv. Întâlnim astfel de cazuri atunci când au desenele schițelor cadastrale dețin erori de suprafețe sau împărțire camere.
Aceste diferențe au fost regăsite și la clienții care nu au respectat autorizația primită de la primărie, și s-au extins sau au construit altfel decât în proiectul inițial.

 

Expertiză MLPAT bancă – pentru stabilirea materialelor folosite în construcția imobilului

Am întâlnit foarte multe cazuri în care unele proprietăți au fost trecute în acte, construcția lor ca fiind din paiantă, dar în realitate să fie din cărămidă. Banca cere expertiza MLPAT pentru stabilirea materialelor folosite în construcția proprietății. De asemenea, se poate cere expertiză MLPAT entru stabilirea maerialelor de construcție, dacă nu există documente din care să se ateste natura lor. Acest caz este întâlnit cel mai des la construcțiile mai vechi.

 

Expertiza MLPAT bancă – pentru încadrare clasă de risc seismic

Pentru proprietățile mai vechi de 1970 sau incluse intr-o categorie de Urgență pe lista încadrărilor de risc sau urgență a imobilelor (lista primăriei), chiar dacă sunt mai noi de 1970, banca solicită încadrarea de risc seismic a imobilului.

Clase de risc seismic

Clasa RsIV – se încadrează construcțiile la care răspunsul seismic așteptat, este similar celui obținut la construcțiile proiectate pe baza prescripțiilor în vigoare.
Clasa RsIII – se încadrează construcțiile care sub efectul cutremurului, poate avea degradări structurale ce nu afectează semnificativ siguranța structurală, dar care poate avea degradări nestructurale importante ce pot crea probleme ulterior.
Clasa RsII – se încadrează construcțiile care sub efectul cutremurului de proiectare, poate avea de sufeit degradări structurale majore, dar nu neapărat și la stabilitatea acesteia.
Clasa RsI – se încadrează construcțiile cu risc ridicat de prăbușire la cutremur.

 

Noi te putem ajuta cu întocmirea expertizei MLPAT 

Contactează-ne! 0731.949.060 / 0723.095.532

https://expertiza-mlpat.ro/contact/

 

De ce ai nevoie de expertiză MLPAT atunci când dorești să achiziționezi o proprietate prin credit bancar?

Ca să obți creditul bancar și să finalizezi tranzacția cu succes, ai nevoie de expertiza MLPAT să treci la următoarea etapă din procesul de creditare. După prezentarea evaluatorului băncii și întocmirea raportului de evaluare, dacă se vor identifica modificări în realitate față de actele proprietății, banca va solicita expertiza MLPAT. Expertiza MLPAT pe care o întocmim te ajută să treci peste această etapă.

 

Ce documente sunt necesare pentru întocmirea expertizei MLPAT necesară la bancă

Pentru întocmirea expertizei MLPAT cerută de bancă, avem nevoie de:
-Schiță/schițe cadastrale
-Raport evaluare de la bancă (dacă există)
-Date de identificare imobil
-Date de identificare proprietar
-Poze cu modificările efectuate
-Poze cu imobilul (interior/exterior)

 

Cat durează întocmirea expertizei MLPAT solictată de către banca

1-2 zile lucrătoare. Știm cât de important este pentru tine acest proces de creditare și știm și cât de important este timpul, de aceea te putem ajuta rapid și sigur.
Poți solicita executarea expertizei MLPAT și la URGENȚĂ.

 

Garanția expertizei MLPAT

Expert atestat MLPAT. Contactează-ne și cere oricând copia atestatului expertului autorizat!
Money back. Cu o notă scrisă și semnată de către personalul sistemului bancar, dacă expertiza MLPAT nu te-a ajutat să finalizezi procesul de creditare și a fost refuazată de către bancă, primești banii înapoi! Nu am pățit niciodată asta, dar dorim să ai siguranța că expertiza pe care ți-o întocmim este întocmită de expert tehnic autorizat și corespunde prevederile legale în vigoare.
Deschide chat
Aveti nevoie de ajutor?
Buna!
Cu ce va putem ajuta?
Powered by