Expertiza MLPAT Bucuresti

Model nota de constatare constructii, emisa de politia locala

model nota de constatare

Ce este nota de constatare?

Vrei sa vezi cum arata un model nota de constatare pentru lucrari de constructii? Nota de constatare este un document care poate fi solicitat impreuna cu mai multe acte in scopul obtinerii Certificatului de atestare a edificarii. 

Propunem urmatorul scenariu: ai efectuat modificari in apartament fara Autorizatie. Iar acum vrei sa iti actualizezi cadastrul si sa iti inscrii locuinta in Cartea Funciara. Legea iti permite sa obtii un Certificat de edificare.

Pentru a obtine Certificatul de atestare a edificarii va trebui sa pui la dispozitie autoritatilor mai multe documente. Nota de constatare poate face parte din lista cu acte necesare. De exemplu, in Bucuresti, clientilor li s-a cerut nota de constatare doar pentru proprietatile din sectoarele 2, 3 si 5.

Expertiza Tehnica MLPAT pentru obtinerea Certificatului de edificare

Nota de constatare este una dintre documentele solicitate pentru eliberarea Certificatului de atestare a edificarii. Pe langa aceasta nota de constatare se solicita alte acte. Expertiza tehnica, documentatie cadastrala, planuri si memorii de arhitectura. Certificatul de edificare se obtine in baza unei Expertize tehnice. In expertiza se evalueaza calitatea structurii de rezistenta in urma modificarilor efectuate fara Autorizatie. 

Acest raport este realizat, semnat si stampilat de catre expertul tehnic atestat. Acesta aduce concluzii privitoare la modul in care s-au efectuat modificarile si asupra conditiei structurii de rezistenta. Poti citi ce acte sunt necesare pentru efectuarea Expertiziei si poti contacta echipa pentru a cere mai multe informatii legate de toate serviciile, de pe site-ul nostru.

Cum obtii nota de constatare?

Nota de constatare care ti-a fost solicitata este va fi emisa de catre politia locala, serviciul Disciplina in constructii. Procesul de obtinere al acestui document este simpl, politistul local efectueaza un control in proprietate. El constata la fata locului modificarile fara Autorizatie in baza unor documente ale proprietatii (releveul initial de exemplu).

In urma controlului politistul local efectueaza un raport scris in care mentioneaza toate lucrarile executate. Acest raport este nota de constatare, semnata de catre politistul local, proprietar/ reprezentant/ martor. 

model nota de constatare

Model nota de constatare lucrari de constructii

model nota de constatare

Ce informatii cuprinde nota de constatare?

Nota de constatare pentru lucrari de constructii din imagine a fost obtinuta de catre unul dintre clientii care a apelat la serviciul de expertiza tehnica. Acesta a efectuat modicari interioare in apartament fara Autorizatie, avand nevoie de Certificat de edificare pentru actualizarea cadastrului si inscrierea in Cf. 

Asa cum se observa in model, in nota de constatare au fost mentionate toate modificarile executate. In acest caz este vorba despre lucrari de recompartimentare interioara, fiind cele mai intalnite modificari pentru care se solicita Expertiza MLPAT. Lucrarile au fost efectuate pentru inchiderea balconului si crearea unui spatiu open space intre bucatarie si balcon, prin desfiintarea peretelui de demilitare.

Mai sus am specificat ca Certificatul de edificare se poate obtine doar daca modificarile sunt mai vechi de 3 ani. In acest sens este nevoie sa completezi o declaratie de propria raspundere cu privire la anul efectuarii modificarilor. In nota de constatare se regaseste si anul in care au fost efectuate modificarile, conform declaratiei tale.

Te-a ajutat acest model de nota de constatare?

Iti multumim pentru timpul acordat si ne bucuram ca te-am putut ajuta cu un model de nota de constatare. Contacteaza-ne si spune-ne cum te putem ajuta. Impreuna vom discuta despre modificarile pe care le-ai efectuat in locuinta si vom urma procesul legal de actualizare cadastru/ inscriere in CF/ intrare in legalitate, conform cu situatia ta.

error: Alerta: Interzisa copierea continutului. Ne rezervam dreptul de a actiona conform legii.