Expertiza MLPAT Bucuresti

Certificat de edificare Sector 2

Daca ai efectuat lucrari fara autorizatie de construire, conform art.37, alin (6), din Legea 50/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, iti poti inscrie imobilul in cartea funciara prin obtinerea unui Certificat de atestare a edificarii.

In cazul sectorului 2, certificatul de atestare a edificarii se obtine de la Primaria locala. Mai jos ai o lista consultativa cu documentele solicitate de catre Primaria sectorului 2, pentru obtinerea Certificatului de atestare a Edificarii:

*** Lista documentelor solicitate poate suferi modificari. Aceasta lista este cu titlu orientativ. Pentru a vedea lista actuala, va puteti prezenta si o puteti solicita din cadrul primariei sector 2.

  1. Cerere tip 
  2. B.I./C.I coproprietari sau C.U.I/ C.I.F. firma in functie de caz
  3. Acte de proprietate, conform cu originalul
  4. Extras de Carte Funciara de informare (actualizat la zi – 30 de zile de la emitere) – in functie de caz
  5. Acordul bancii creditoare sau dovada radiere ipoteca – in functie de caz
  6. Expertiza Tehnica
  7. Memoriu tehnic + releveu, intocmit de catre arhitect cu privire la lucrarile executate in raport cu incadrarea acestora in reglementarile documentatiilor de urbanism aprobate
  8. Documentatie cadastrala initiala (cadastru inainte de modificari)
  9. Documentatie cadastrala actuala, intocmita de catre o persoana fizica autorizata de catre OCPI
  10. Nota de constatare emisa de catre Politia Locala – Serviciul Disciplina in Constructii

 

Poti descarca lista cu documentele necesare obtinerii certificatului de edificare pentru sector 2––>

Ce este o expertiza tehnica MLPAT si cine imi poate intocmi raportul de expertiza?

Expertii nostri tehnici autorizati iti pot intocmi Expertiza MLPAT de care ai nevoie. Expertiza MLPAT reprezinta o lucrare tehnica întocmită, avizată, semnată și stampilată de către un expert AUTORIZAT. Raportul tehnic se regaseste printre actele necesare obtinerii adeverintei de atestare a edificarii si are rolul de a stabili dacă construcțiile edificate fără autorizație respectă normele tehnice în vigoare și cerința fundamentală ” Rezistență mecanică și stabilitate”.

Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a obtine Certificat de edificare Sector 2?

Pasul 1: Apeleaza la un inginer topograf autorizat pentru a iti intocmi noul releveu conform cu actuala compartimentare.

Pasul 2: Contacteaza-ne si hai sa-ti intocmim expertiza tehnica MLPAT necesara pentru obtinerea certificatului de atestare a edificarii, de la Primaria Sectorului 2.

Pasul 3: Descarca lista documentelor necesare obtinerii certificatului de edificare, de la Primaria Sectorului 2

Pasul 4: Asigura-te ca detii si ca esti pus la punct cu toate actele necesare obtinerii adeverintei de atestare a edificarii.

Pasul 5: Daca lista cu documente este completa si te-ai asigurat ca nu-ti lipseste niciun act, mergi cu dosarul la primaria sectorului 2, serviciul urbanism.

Am obtinut adeverinta de atestare a edificarii de la Primaria Sectorului 2. Ce urmeaza?

Urmatorul pas este sa predai inginerului topograf adeverinta de atestare a edificarii obtinuta de la primarie. Inginerul iti poate solicita si alte acte in completare, pentru a le depune la OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara). Termenul de actualizare a cadastrului conform cu realitatea este de 21 de zile lucratoare, in regim normal.

Iti dorim mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Alerta: Interzisa copierea continutului. Ne rezervam dreptul de a actiona conform legii.