Expertiza MLPAT Bucuresti

Adeverinta atestare edificare Sector 1 – de ce este necesara si cum o obtinem?

 

 Actualizarea documentiei cadastrale si inscrierea proprietatii in Cartea Funciara in urma unor modificari executate fara autorizatie de construire se pot face, conform articolul 37, alin (6) din legea 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata si recompletata, prin obtinerea unei adeverinte de atestare a edificarii.

 

[icon name=”play” style=”solid” class=”” unprefixed_class=””]  Conditia de aplicare a legii este ca termenul de prescriptie prevazut la art. 31, legea 50/1991 sa fie indeplinit (3 ani de la data savarsirii faptei).

[icon name=”play” style=”solid” class=”” unprefixed_class=””]  Pentru emiterea adeverintei de atestare a edificarii este necesara intocmirea unei Expertize MLPAT.

 

Exemplu Adeverinta atestare edificare Sector 1

 

Iata un model de Adeverinta de atestare a edificarii obtinuta de unul dintre clientii nostri, de la Primaria Sectorului 1.

Expertiza MLPAT pentru obtinerea Adeverintei de atestare a edificarii in Sectorul 1 – in ce au constat modificarile efectuate?

 

In situatia de fata, Expertiza MLPAT s-a efectuat pentru o casa cu regim de inaltime P+M. Structura de rezistenta a imobilului a fost pe cadre din beton armat si BCA, iar mansarda s-a executat pe structura de lemn si compartimentare de rigips.

Modificarile efectuate de clientul nostru au respectat termenul de prescriptie prevazut la art. 31, legea 50/1991 (3 ani de la data savarsirii faptei).

 

Care a fost concluzia Expertizei MLPAT efectuata pentru obtinerea Adeverintei de atestare a edificarii in Sectorul 1?

 

Din Expertiza MLPAT intocmita de catre expertii atestati a reiesit ca lucrarile efectuate nu afecteaza structura de rezistenta a imobilului.

Ca urmare, clientul s-a prezentat cu Expertiza MLPAT impreuna cu alte documente necesare eliberarii Adeverintei de atestare a edificarii, la Primaria Sectorului 1, Serviciul Urbansim si autorizatii de construire pentru constructii.

 

Acte necesare emitere Adeverinta atestare edificare Sector 1

 

Iata lista de documente necesare emiterii Adeverintei de atestare a edificarii, de la Primaria Sectorului 1:

[icon name=”arrow-alt-circle-right” style=”regular” class=”” unprefixed_class=””]  Cerere tip

[icon name=”arrow-alt-circle-right” style=”regular” class=”” unprefixed_class=””]  Act de identitate:

  • Persoane fizicice: copie Buletin, Carte de Identitate sau Pasaport
  • Persoane juridice: copie C.U.I / C.I.F

[icon name=”arrow-alt-circle-right” style=”regular” class=”” unprefixed_class=””] Documente de reprezentare in forma originala: imputernicire, adresa, delegatie etc.

[icon name=”arrow-alt-circle-right” style=”regular” class=”” unprefixed_class=””]  Extras de Carte Funciara de informare actualizat la zi (valabil 30 de zile de la emitere).

[icon name=”arrow-alt-circle-right” style=”regular” class=”” unprefixed_class=””]  Acte de proprietate in copie, conform cu originalul.

[icon name=”arrow-alt-circle-right” style=”regular” class=”” unprefixed_class=””]  Expertiza Tehnica

[icon name=”arrow-alt-circle-right” style=”regular” class=”” unprefixed_class=””]  Documentatie Tehnica (specialitate arhitectura, memoriu tehnic si planuri) cu concluzii privind incadrarea lucrarilor executate in reglementarile documentatiilor de urbanism aprobate si in vigoare la data solicitarii, intocmita de arhitect sau urbanism cu drept de semnatura – 1 exemplar in format original (nu mai vechi de un an calendaristic).

[icon name=”arrow-alt-circle-right” style=”regular” class=”” unprefixed_class=””]  Documentatie Cadastrala (in format original), intocmita de persoana fizica autorizata A.N.C.P.I, privitor la lucrarile executate (ridicare topografica care sa evidentieze amplasamentul constructiei in cauza, dimensiunile, suprafata construita si cea desfasurata, precum si retragerile acesteia fata de limitele de proprietate ale terenului).

[icon name=”arrow-alt-circle-right” style=”regular” class=”” unprefixed_class=””]  Alte documente necesare dupa caz (respectarea prevederilor Codului Civil – art.612, art.614, art.615, art.616, respectarea HCGMB nr.66, din 06.04.2006 cu privire la locurile de parcare, care vor fi asigurate in incinta).

[icon name=”arrow-alt-circle-right” style=”regular” class=”” unprefixed_class=””]  Declaratie notariala pe propria raspundere privind:

  • lucrarile de construire executate fara autorizatie sunt mai vechi de 3 ani;
  • inexistenta unui Proces Verbal de control si/sau Proces Verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor aferent / aferente lucrarilor de construire executate fara autorizatie;

[icon name=”arrow-alt-circle-right” style=”regular” class=”” unprefixed_class=””]  Acte doveditoare ale vechimii mai mare de 3 ani a constructiei (lucrarilor de construire), executata fara autorizatie (contracte, bonuri fiscale, facturi etc).

[icon name=”arrow-alt-circle-right” style=”regular” class=”” unprefixed_class=””]  Dovada luarii in evidentele fiscale in vederea impunerii la momentul edificarii constructiei.

[icon name=”arrow-alt-circle-right” style=”regular” class=”” unprefixed_class=””]  Dovada platii la zi a impozitului pe constructiei.

In cazul apartamentelor, este posibil ca aceasta lista sa difere. Pentru actualitatea documentelor necesare, consultati informatii direct de la Primaria Sectorului 1.

 

Contacteaza-ne pentru intocmirea Expertizei MLPAT necesara in vederea emiterii Adeverintei de atestare a edificarii pentru Sectorul 1!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Alerta: Interzisa copierea continutului. Ne rezervam dreptul de a actiona conform legii.