Expertiza MLPAT Bucuresti

Informatii obtinere Certificat edificare sector 1

Adeverinta de atestare a edificarii constructiei conform art.37, alin (6), din Legea 50/1991. Lege republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru lucrari executate fara autorizatie de construire.

Dreptul de a ridica o constructie ori de a aduce modificari celei deja existente este recunoscut legal pe baza autorizatiei de construire. Aceasta este emisa de catre organul public competent.

certificat de atestare a edificarii conform legii republicate
 • Inainte de modificarea art. 37, alin.6, din legea 50/1991, constructiile edificate fara autorizatie nu puteau fi intabulate in cartea funciara, intrucat erau considerate nefinalizate.
 • Odata cu republicarea legii mentionata, s-au adoptat noi proceduri care permit proprietarilor sa-si dobandeasca dreptul de proprietate asupra constructiei-> In cazul constructiilor fara autorizatie.
 • Regularizarea lucrarilor se poate atesta acum prin emiterea unei adeverinte de atestare a edificarii constructiei. Aceasta se poate obtine prin realizarea unei Expertize Tehnice MLPAT. Pe langa expertiza, in functie de organul public competent, se solicita si alte documente.
 • Raportul de Expertiza MLPAT concluzioneaza daca in urma modificarilor executate fara autorizatie, structura de rezistenta este sau nu afectata. In cazul constructiilor edificate cu/fara autorizatie de construire, expertiza MLPAT atesta rezistenta mecanica si stabilitatea acestora.

5 pasi pentru obtinere certificat edificare sector 1 / adeverinta de atestare a edificarii sector 1

 1. Primul pas este de a apela la un inginer topograf autorizat pentru a va intocmi noul releveu. De asemenea, pentru case/vile trebuie sa intocmeasca relevee pe fiecare nivel si PAD (plan de amplasament si delimitare imobil).
 2. Pasul doi este de ea lua legatura cu un expert autorizat MLPAT pentru a va intocmi expertiza MLPAT.
 3. Pasul trei este de a descarca lista documentelor necesare obtinerii certificatului de atestare a edificarii sector 1. Descarca de mai jos.
 4. Pasul patru este de a elibera si intocmi documentele mentionate in cerere.
 5. Pasul cinci este de a merge cu dosarul complet la primarie sector 1, serviciul urbanism.

Cum obtin expertiza MLPAT – Contact 0723095532

Iti punem la dispozitie un expert tehnic autorizat MLPAT. Acesta poate intocmi expertiza necesara obtinerii certificatului / adeverintei de atestare a edificarii. Vezi lista documente necesare intocmire expertiza tehnica MLPAT.

Certificatul de atestare a edificarii, pentru proprietatile situate in sectorul 1 se obtine prin depunerea urmatoarelor documente:

 1. Cerere tip
 2. Act de identitate:
  • Persoane fizicice: copie Buletin, Carte de Identitate sau Pasaport
  • Persoane juridice: copie C.U.I / C.I.F
 3. Documente de reprezentare in forma originala: imputernicire, adresa, delegatie etc.
 4. Extras de Carte Funciara de informare actualizat la zi (Extrasul de Carte Funciara de informare este valabil 30 de zile de la emitere).
 5. Acte de proprietate in copie, conform cu originalul.
 6. Expertiza Tehnica cu privire la respectarea cerintelor fundamentale aplicabile privind calitatea in constructii si concluzii privind neafectarea cladirilor invecinante, intocmita de un expert tehnic – inginer atestat MLPAT – 1 exemplu in format original (nu mai vechi de un an calendaristic).
 7. Documentatie Tehnica (specialitate arhitectura, memoriu tehnic si planuri) cu concluzii privind incadrarea lucrarilor executate in reglementarile documentatiilor de urbanism aprobate si in vigoare la data solicitarii, intocmita de arhitect sau urbanism cu drept de semnatura – 1 exemplar in format original (nu mai vechi de un an calendaristic).
 8. Documentatie Cadastrala (in format original), intocmita de persoana fizica autorizata A.N.C.P.I, privitor la lucrarile executate (ridicare topografica care sa evidentieze amplasamentul constructiei in cauza, dimensiunile, suprafata construita si cea desfasurata, precum si retragerile acesteia fata de limitele de proprietate ale terenului).
 9. Alte documente necesare dupa caz (respectarea prevederilor Codului Civil – art.612, art.614, art.615, art.616, respectarea HCGMB nr.66, din 06.04.2006 cu privire la locurile de parcare, care vor fi asigurate in incinta).
 10. Declaratie notariala pe propria raspundere privind:
  • lucrarile de construire executate fara autorizatie sunt mai vechi de 3 ani;
  • inexistenta unui Proces Verbal de control si/sau Proces Verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor aferent / aferente lucrarilor de construire executate fara autorizatie;
 11. Acte doveditoare ale vechimii mai mare de 3 ani a constructiei (lucrarilor de construire), executata fara autorizatie (contracte, bonuri fiscale, facturi etc).
 12. Dovada luarii in evidentele fiscale in vederea impunerii la momentul edificarii constructiei.
 13. Dovada platii la zi a impozitului pe constructiei.

Ai nevoie de o expertiza MLPAT? Contacteaza-ne!0723095532

*** Lista documentelor solicitate poate suferi modificari. Aceasta lista este cu titlu orientativ. Pentru a vedea lista actuala, va puteti prezenta si o puteti solicita din cadrul primariei sector 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Alerta: Interzisa copierea continutului. Ne rezervam dreptul de a actiona conform legii.