Expertiza MLPAT Bucuresti

memoriu tehnic de arhitectura

Memoriul tehnic de Arhitectura

Memoriu tehnic de arhitectura este documentia tehnica de care poti avea nevoie in mai multe situatii. Iti dam cateva exemple. 

Daca desfiintezi peretii despartitori dintre doua camere in baza Autorizatiei, ti se poate solicita Memoriu de arhitectura. Daca vrei sa construiesti un balcon, ai nevoie de acest Memoriu. Un alt exemplu cand se cere memoriu poate fi la solicitarea Autorizatiei de construire pentru desfiintarea debarelei / a camarii, a parapetului dintre living si balcon etc.

Si in cazul modificarilor deja efectuate (fara Autorizatie) poti avea nevoie de Memoriu de Arhitectura. Discutam imediat despre aceste situatii si despre procedurile care trebuie urmate, pentru a fi cat mai clar pentru tine ce este de facut. 

Cand se solicita Memoriu tehnic de Arhitectura?

Obtinere Certificat de Urbanism

Alaturi de alte documente necesare, Memoriul de Arhitectura poate fi solicitat pentru a ti se elibera Certificatul de Urbanism.

Pentru obtinerea Autorizatiei

Obtinerea Autorizatiei se face in baza mai multor documente, printre care si Memoriul tehnic de Arhitectura, ca parte din Proiectul DTAC.

Obtinere Certificat de edificare

O parte din clientii care au dorit sa obtina Certificat de edificare au avut nevoie si de Memoriu de Arhitectura, solicitat alaturi de alte acte necesare.

Cine intocmeste Memoriul tehnic de Arhitectura?

Memoriul tehnic de arhitectura este documentia tehnica scrisa, intocmita de catre arhitect. Memoriul face parte din proiect tehnic Arhitectura DTAC. 

In memoriu sunt punctate mai multe capitole, precum date generale despre imobil si despre amplasament, descrierea lucrarilor, masuri de protectie (zgomot, exploatare, protectia mediului) si concluzii. 

memoriu tehnic de arhitectura

Memoriul tehnic de Arhitectura - obtinere Certificat de Urbanism

Certificatul de Urbanism este un act de care ai nevoie in mai multe proceduri, printre care:

 Pentru eliberarea lui, poate fi necesar sa pui la dispozitie si documentatia tehnica – Memoriu tehnic de Arhitectura. In unele cazuri, este necesar ca proprietarii sa puna la dispozitie un Memoriu Justificativ alaturi de restul documentelor solicitate pentru emiterea Certificatului de Urbanism. 

memoriu tehnic de arhitectura

Memoriu tehnic de arhitectura - obtinere Autorizatie

Daca modificarile pe care vrei sa le aduci in locuinta necesita Autorizatie ti se va solicita sa emiti un Certificat de Urbanism. In Certificatul de Urbanism regasesti lista cu acte pe care trebuie sa le prezinti autoritatii pentru a obtine Autorizatia. Frecvent solicitate in Certificat sunt proiect tehnic de arhitectura si rezistenta – DTAC. 

Documentatia tehnica DTAC cuprinde si Memoriul Tehnic de Arhitectura. Mai jos ti-am lasat un model de Memoriu tehnic pentru obtinerea Autorizatiei, intocmit pentru un apartament din Bucuresti, Strada Emil Garleanu. Daca vrei sa citesti mai multe despre Proiectul DTAC, din ce este format si ce cuprinde, acceseaza butonul de mai jos. 

Memoriu tehnic de Arhitectura - obtinere Certificat edificare

Certificatul de atestare a edificarii te ajuta sa iti actualizezi cadastrul si sa iti inscrii locuinta in Cartea Funciara, in baza articolului 37, alin 6 din Legea 50/1991. 

Conditia pentru a se aplica articolul de lege este ca efectuarea de modificari fara Autorizatie in locuinta sa fie mai vechi de 3 ani. 

Pentru obtinerea Certificatului de edificare poate fi necesar si un Memoriu Tehnic de Arhitectura. De exemplu, Primaria Sectorului 3 solicita ca in dosarul cu acte pentru obtinerea Certificatului sa se regaseasca si Memoriul de Arhitectura, intocmit de Arhitect. Iata un exemplu de Memoriu Tehnic de Arhitectura, pentru obtinerea Certificatului de atestare a edificarii. 

memoriu tehnic de arhitectura
Bearded senior Caucasian man in eyeglasses conversing with a young blonde woman with gadgets outdoors

Alte subiecte care te-ar putea interesa

Pentru ca ai vrut sa afli mai multe despre Memoriul tehnic de Arhitectura, iti propunem sa citesti si articolul anterior in care discutam despre Cerere Autorizatie de construire. 

Vezi cum arata un model si vezi ce acte si avize se solicita alaturi de aceasta cerere pentru obtinerea Autorizatiei. 

Iti multumim pentru parcurgerea acestui articol si iti uram succes in efectuarea procedurilor. Daca ai nevoie de serviciile noastre, asteptam contactul tau la 0723.095.532

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Alerta: Interzisa copierea continutului. Ne rezervam dreptul de a actiona conform legii.