Expertiza MLPAT Bucuresti

Am intocmit multe de rapoarte de expertiza MLPAT pentru cadastru in Cluj. Conform art.37, alin (6), din Lg. 50/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru lucrari executate fara autorizatie de construire, inscrierea in Cartea Funciara si actualizarea cadastrului se pot face prin obtinerea unui certificat de atestare a edificarii. Certificatul de edificare se obtine cu ajutorul unei expertize MLPAT care atesta modificarile efectuate si apreciaza calitatea structurii de rezistenta a imobilului in urma construirii.

Expertiza MLPAT întocmita pentru construcții in Judetul Cluj

In acest articol iti vom prezenta 4 lucrari dintre cele intocmite de echipa noastra pentru clientii din Judetul Cluj. Am ales 4 cladiri cu structura de rezistenta din caramida, lemn si BCA. Urmatoarele exemple sunt cazuri comune pentru care ni se solicita expertiza MLPAT, prin urmare, experientele clientilor nostri te pot ajuta si pe tine.

1. Expertiza MLPAT Cluj, Comuna Rosca

Care au fost obiectivele expertizei MLPAT pentru constructia din comuna Rosca, Judetul Cluj?

  • Sa identifice alcatuirea structurii de rezistenta a imobilului
  • Sa estimeze clasa se risc seismic a constructiei


In situatia de fata, proprietatea a fost executata in anul 2016 fara autorizatie de construire. Casa este o cladire cu structura de rezistenta cu ziduri portante de caramida si regim de inaltime Sp +P +1 E.
Pentru intocmirea expertizei au fost necesare planurile cadastrale actuale (PAD + revelee).

Expertii nostri MLPAT au constatat ca proprietatea nu a prezentat avarii precum fisuri, crapaturi, tasari de fundatii sau igrasie.

Clasa si importanta de risc a cladirii din Judetul Cluj, Comuna Rosca:

Din punct de vedere seismic, locuinta s-a incadrat in clasa de importanta IV si categorie de importanta D. Ce reprezinta aceste caracteristici? In clasa de importanta IV se incadreaza constructiile la care raspusul seimic asteptat este similar cu celui obtinut la contructiile proiectate pe baza prescriptiilor in vigoare. In categoria de importanta D intra constructiile de importanta redusa, care nu afecteaza de exemplu, cladirile de locuinte parter + etaj.


Concluzia finala? Din examinarea constructiei a rezultat ca aceasta respecta prevederile normativelor in vigoare, nu necesita masuri de consolidare si respecta cerinta fundamentala privind calitatea in constructii, “rezistenta mecanica si stabilitate”.
Clientul nostru din Judetul Cluj, comuna Rosca, a obtinut Adeverinta de atestare a edificarii / certificatul de edificare in baza expertizei intocmite de echipa Expertiza MLPAT. Citeste despre inscrierea constructiilor fara autorizatie cu ajutoul Expertizei Tehnice. 

2. Expertiza MLPAT Cluj, Comuna Baciu

expertiza MLPAT pentru cadastru in Cluj.

In acest caz, proprietatea este o cladire P+M, construita in anul 2017, cu structura de rezistenta de lemn.

Clasa si importanta de risc a cladirii din Judetul Cluj, Comuna Baciu:

Din punct de vedere seismic, casa se inscrie in clasa de importanta IV si categoria de importanta D. Ca si in cazul anterior, expertii nostri MLPAT nu au constatat fisuri, avarii sau alte nereguli care sa determine masuri de consolidare.

Concluzia finala? Prin urmare, concluzia expertilor MLPAT a fost ca imobilul corespunde normelor tehnice in vigoare si respecta cerintele fundamentale privind calitatea in constructii, inclusiv “rezistenta mecanica si stabilitate”. Inca un client care si-a obtinut Adeverinta de atestare a edificarii cu brio, prin intocmirea Expertizei MLPAT.

3. Expertiza MLPAT Cluj, Comuna Iara

De aceasta data, este vorba de o constructie (inainte de reabilitare) cu regim de inaltime P+M, care a fost construita in 1940 cu structura din lemn. In 2016, proprietarii au reabilitat-o si mansardat-o, in realizarea unei noi structuri de rezistenta pe aceeasi amprenta, cu compartimentari diferite, pentru a corespunde cerintelor actuale de siguranta structurala.

Constructia C1 se afla intr-o stare de degradare avansata si din acest motiv a fost nevoie de reabiliate. Pentru reabilitare, structura de rezistenta a cladirii s-a executat din grinzi de lemn masiv dispuse un peste alta si intretesute la intersectiile peretilor. Fatadele sunt tot de lemn, cu structura de lemn vizibila.

Clasa si importanta de risc a cladirii din Judetul Cluj, Comuna Iara:

Constructia finala are clasa de importanta IV si categorie de importanta D, fara sa prezinte avarii, fisuri, crapaturi, tasari de fundatii, igrasie.

Concluzia finala? Expertii au constat ca dimensiunile elementelor de rezistenta respecta proiectul si prevederile normativelor in vigoare. Prin urmare, lucrarile respecta cerinta fundamentala privind calitatea in constructii, inclusiv, privind calitatea in constructii, inclusiv “rezistenta mecanica si stabilitate”.

4. Expertiza MLPAT Cluj, Comuna Margau

expertiza MLPAT pentru cadastru in Cluj.
Casa din comuna Margau a fost executata in anul 2018, avand structura de rezistenta cu pereti portanti de zidarie de BCA intariti cu centuri si stalpisori de beton armat. Regimul de inaltime este D+P+M., iar pentru efectuarea expertizei proprietarul a trebuit sa puna la dispozitie schitele cadastrale.
Clasa si importanta de risc a cladirii din Judetul Cluj, Comuna Margau:

Expertii nostri au constat ca aceasta constructie nu prezinta avarii (crapaturi, fisuri, tasari de fundatii) si este caracterizata din punct de vedere seismic cu clasa de importanta IV si categorie D.

Concluzia finala? In expertiza MLPAT s-a stabilit faptul ca lucrarile respecta prevederile normativelor in vigoare si cerinta fundamentala privind calitatea in constructii, “rezistenta mecanica si stabilitate”. Clientul din Comuna Margau a reusit sa obtina certificatul de atestare a edificarii in baza Expertizei intocmite de noi.

IMPORTANT DE STIUT! Conditia aplicarii legii este ca lucrarile sa aiba vechime de finalizare de minim 3 ani.

Ai nevoie de expertiza MLPAT pentru cadastru in Cluj? Mai multe despre Expertiza MLPAT pentru actualizarea cadastrului, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Alerta: Interzisa copierea continutului. Ne rezervam dreptul de a actiona conform legii.