Expertiza MLPAT Bucuresti

Vanzare apartament cu modificari interioare

Vrei sa iti vinzi apartamentul, dar acesta prezinta modificari interioare fata de schita cadastrala, iar aceste lucruri impiedica finalizarea tranzactiei dorite?

Care sunt cele mai frecvente modificari pe care oamenii le fac in apartamentele lor?

  • Desfiintare debara/camara/spatiu depozitare
  • Desfiintare usa, geam, parapet fereastra intre camera/bucatarie si balcon/logie
  • Demolare usa si perete dintre bucatarie si hol/vestibul
  • Desfiintare wc serviciu sau schimbare functiunii acestuia
  • Obturare usi acces si creare noi goluri de usi acces

Iti prezentam in randurile de mai jos 4 pasi pentru vanzare apartament cu modificari interioare:

Pasul 1 – Identificare modificari interioare

Fie ca modificarile interioare sunt facute inainte sa deveniti proprietari, fie ca sunt efectuate chiar de tine, trebuie sa identifici care sunt aceste modificari. Cum identifici? Cu ajutorul schitei cadastrale. Compari schita cadastrala cu situatia actuala a apartamentului. Daca ai nevoie de ajutor, contacteaza-ne!

Pasul 2 – Identificare client potential

Dupa ce promovezi anuntul cu apartamentul tau, afli de la clientul potential in ce mod doreste sa achizitioneze apartamentul. Cele 2 variante de achizitie sunt: cash sau cu credit de la banca.

Sunt unii cumparatori care desi cumpara cu banii cash, tot doresc sa se asigure ca modificarile sunt in regula si ca nu s-a afectat structura de rezistenta in urma lor. De asemenea, unii doresc sa achizitioneze apartamentul cu cadastrul actualizat la zi.

Sunt alti cumparatori cu banii cash ce nu sunt deranjati de modificarile interioare si nu doresc expertiza MLPAT sau actualizare de cadastru.

vanzare apartament cu modificari interioare

Pasul 3 – Identificare metoda de achizitie

Cazul 1 – Clientul doreste siguranta structurii de rezistenta

Daca clientul doreste sa se asigure ca modificarile sunt in regula din punct de vedere structural, luati legatura cu un expert MLPAT autorizat si prezentati-le situatia dumneavoastra. Intocmiti o expertiza MLPAT cu ajutorul careia se vor identifica modificarile si daca nu s-a afectat structura de rezistenta. Prezentati expertiza MLPAT catre client sau notariat.

Cazul 2 – Clientul doreste actualizarea cadastrului

Daca clientul doreste sa achizitioneze proprietatea cu cadastrul actualizat la zi, este la fel ca in primul caz. Dupa ce se intocmeste expertiza MLPAT, se depun o serie de documente la primarie sau politia locala. De ce? Pentru obtinerea certificatului de atestare a edificarii. Cu ajutorul certificatului de atestare a edificarii se actualizeaza documentatia cadastrala noua.

Care sunt documentele ce se depun pentru obtinerea certificatului de atestare a edificarii? Intra aici si vezi ce este certificatul de atestare a edificarii. 

Ce se intampla in cazul celor care achizitioneaza apartamentul cu bani de la banca? Simplu. Puneti toate actele la dispozitia bancii, vine evaluatorul, sesizeaza modificarile, intocmeste raport de evaluare. La raportul de evaluare se anexeaza expertiza MLPAT intocmita de expert autorizat MLPAT, din care trebuie sa rezulte ca nu s-a afectat structura de rezistenta in urma modificarilor.

vanzare apartament cu modificari interioare

Pasul 4 – Apeleaza la un expert MLPAT autorizat

Ai de vanzare apartament cu modificari interioare? Fie ca alegi sa apelezi la un expert MLPAT inainte sa ai un client pentru vanzare. Fie ca vrei sa actualizezi documentatia cadastrala. Fie ca iei legatura cu un expert MLPAT la mentiunile personalului bancii, contacteaza-ne!

Te ajutam, indrumam si te sfatuit cu cea mai buna varianta pe care o poti alege, ca tu sa finalizezi cu succes, rapid si garantat vanzarea apartamentului tau. In functie de unde prezinti expertiza tehnica MLPAT si mentionezi care este scopul acesteia, noi te indrumam.

0731.949.060

office@expertiza-mlpat.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Alerta: Interzisa copierea continutului. Ne rezervam dreptul de a actiona conform legii.